Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott tészta olaszosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg bolognai mártás
  • 0,5 kg penne tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre tej
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • só
  • bors

A tetejére

  • 5 dkg sajt

Elkészítése

A darált húsból bolognai mártást készítünk. Használhatunk alapporokat, de költségkímélő megoldás, ha egy pörköltalapra tesszük a darált húst, és ketchuppal, valamint oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük tejjel, és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot, a fűszereket, ízlés szerint sóval, és jól átkeverjük.

Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást (vigyázat, ekkor már ne legyen forró a szósz), és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, és a tetejére reszelt sajt kerül. 200°C-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/9743/