Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

A legfinomabb langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HTészta

  • 50 dkg kenyér vagy finomliszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj

Feltét

  • 30 dkg tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • húsos szalonna
  • lilahagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2,5 dl vizet és az olajat, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor adhatunk hozzá még dagasztás közben kevés vizet. Kissá légyabb, a kezünktől és a tál falától elváló tésztát kell kapjunk.

A sima felületű tésztát letakarva kelesztjük kb 30 percig.

Közben feldaraboljuk a szlonnákat és a hagymát. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot.

A megkelt tésztát gáztepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe (ezt legegyszerűbb egy sütőpapíron végezni és azzal együtt áthúzni a tepsire). A tésztára rákenjük az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a szalonnát és a hagymát.

250 fokra előmelegített sütőben (vagy pizza programon) kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/a-legfinomabb-langallo/