Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Metéltek

Tészta félék receptjei

Áfonyás, mákos metélt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg széles metélt 5 dkg darált mák 12 dkg kék áfonya 2 ek cukor 5 dkg porcukor 1 citrom reszelt hája 1/2 citrom leve 1 kk őrölt csillagánizs 1 ek rum 2 ek olvasztott vaj kevés só Elkészítése: Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg széles metélt
  • 5 dkg darált mák
  • 12 dkg kék áfonya
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt hája
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk őrölt csillagánizs
  • 1 ek rum
  • 2 ek olvasztott vaj
  • kevés só


Elkészítése:

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.

Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.

A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is