Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg széles metélt
- 5 dkg darált mák
- 12 dkg kék áfonya
- 2 ek cukor
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt hája
- 1/2 citrom leve
- 1 kk őrölt csillagánizs
- 1 ek rum
- 2 ek olvasztott vaj
- kevés só
Elkészítése:
Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.
Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.
A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.

