Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás, mákos metélt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg széles metélt
  • 5 dkg darált mák
  • 12 dkg kék áfonya
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt hája
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk őrölt csillagánizs
  • 1 ek rum
  • 2 ek olvasztott vaj
  • kevés só


Elkészítése:

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.

Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.

A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/afonyas-makos-metelt-2/