Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás túrós galuska mákos bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3 db alma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj (vagy margarin )

Mákos bundához

  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg porcukor

Elkészítése

A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a vajban. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tojást és jól összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A zsemlét, túrót és az almát elkeverjük egymással. Fél órát pihentetjük a masszát, majd utána forró, sós vízben kifőzzük.

Ha feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A galuskákat porcukros-darált mákba forgatjuk és még melegen tálalható.

https://receptneked.wps.hu/teszta/almas-turos-galuska-makos-bundaban/