Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 100 g joghurt
- 3 darab alma (lereszelve)
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g tészta (főtt)
Tetejére:
- 200 g tejföl
- 1 tojás
- 3 darab alma (kockára vágva)
- fahéj
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, és egy tepsibe tesszük, összekeverjük a reszelt almákkal. A túrót a joghurttal összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük a megfőtt tésztával.
A 3 almát megpucoljuk, kockára vágjuk, majd a tészta tetejére halmozzuk, megszórjuk darált fahéjjal. A tejfölt összekeverjük a tojással, porcukorral és rákanalazzuk a kockára vágott almákra.
Előremelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral leszórva tálaljuk.
[box style=”info”]Édes almás túrós.. ronda, de nagyon finom[/box]


