Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Aranygaluska – vaniliasodóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagot nem kapunk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Közben összeállítjuk a szóráshoz a darált diót, a cukrot és a citromhéjat. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tortaformába vagy tepsibe egymás mellé helyezzük a tésztadarabokat. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.26.

Tésztához

Vaníliasodóhoz

Szóráshoz

Kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagot nem kapunk. Letakarva 30 percig kelesztjük.

Közben összeállítjuk a szóráshoz a darált diót, a cukrot és a citromhéjat.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tortaformába vagy tepsibe egymás mellé helyezzük a tésztadarabokat. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk a diós cukorral, majd újra meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal. Letakarva ismét 30 percig pihentetjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd az aranygaluskát aranybarnára sütjük.

A vaníliasodóhoz a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Apránként hozzáöntjük a tejet, hogy csomómentes legyen. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, de nem forraljuk fel. Amikor elkészült, hozzáadjuk a rumot.

A sütőből kivett aranygaluskát kézzel vagy villával szétszedjük, majd vaníliasodóval meglocsolva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is