A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagot nem kapunk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
Közben összeállítjuk a szóráshoz a darált diót, a cukrot és a citromhéjat.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tortaformába vagy tepsibe egymás mellé helyezzük a tésztadarabokat. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk a diós cukorral, majd újra meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal. Letakarva ismét 30 percig pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd az aranygaluskát aranybarnára sütjük.
A vaníliasodóhoz a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Apránként hozzáöntjük a tejet, hogy csomómentes legyen. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, de nem forraljuk fel. Amikor elkészült, hozzáadjuk a rumot.
A sütőből kivett aranygaluskát kézzel vagy villával szétszedjük, majd vaníliasodóval meglocsolva tálaljuk.