Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Az első fonott kalácsom

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Az egészet lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. Ezután a tésztát hat egyenlő részre osztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.04.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Az egészet lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.

Ezután a tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Két adagot kakaóporral összegyúrunk, hogy kakaós tésztát kapjunk. Mind a hat darabot hosszú, kígyóformájú rudakká sodorjuk.

Az első kalácshoz két fehér és egy kakaós rudat összefonunk. Ugyanezt megismételjük a maradék tésztával, így két kalácsot kapunk.

A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket megkenjük egy felvert tojással. További 10 percig kelesztjük őket.

Az előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is