Elkészítése
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Az egészet lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk.
A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Két adagot kakaóporral összegyúrunk, hogy kakaós tésztát kapjunk. Mind a hat darabot hosszú, kígyóformájú rudakká sodorjuk.
Az első kalácshoz két fehér és egy kakaós rudat összefonunk. Ugyanezt megismételjük a maradék tésztával, így két kalácsot kapunk.
A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket megkenjük egy felvert tojással. További 10 percig kelesztjük őket.
Az előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
