Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Az első fonott kalácsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás (a kenéshez )

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Az egészet lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.

Ezután a tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Két adagot kakaóporral összegyúrunk, hogy kakaós tésztát kapjunk. Mind a hat darabot hosszú, kígyóformájú rudakká sodorjuk.

Az első kalácshoz két fehér és egy kakaós rudat összefonunk. Ugyanezt megismételjük a maradék tésztával, így két kalácsot kapunk.

A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket megkenjük egy felvert tojással. További 10 percig kelesztjük őket.

Az előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/az-elso-fonott-kalacsom/