Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Babos sertésborda egy tartalmas, ízletes fogás, amely a puha hús, a főtt bab és a tejfölös szaft kombinációjával laktató és kiadós ételt ad. Kiváló választás ebédre, különösen tésztával vagy friss kenyérrel tálalva.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.12.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd másnap só nélkül feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük.

Közben a finomra aprított vöröshagymát zsírban megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és egy kevés vízzel gyorsan feleresztjük, hogy ne égjen meg. Beletesszük a felszeletelt sertésbordát, sózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Fedő alatt, időnként megrázogatva lassan puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a leszűrt főtt babot. Végül a tejföllel elkeverjük, és egyszer felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

Forrón kínáljuk, spagettivel, friss kenyérrel vagy akár főtt burgonyával is nagyon finom.

Tipp

Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a pörköltalaphoz tehetünk egy gerezd zúzott fokhagymát és egy kevés köményt is. A tejfölt helyettesíthetjük tejföl-tejszín keverékével, így krémesebb lesz a szaft.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is