Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babos sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg fehérbab
  • 1 kg sertésborda
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl (150 g)
  • só

Elkészítése

A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd másnap só nélkül feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük.

Közben a finomra aprított vöröshagymát zsírban megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és egy kevés vízzel gyorsan feleresztjük, hogy ne égjen meg. Beletesszük a felszeletelt sertésbordát, sózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Fedő alatt, időnként megrázogatva lassan puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a leszűrt főtt babot. Végül a tejföllel elkeverjük, és egyszer felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

Forrón kínáljuk, spagettivel, friss kenyérrel vagy akár főtt burgonyával is nagyon finom.

Tipp

Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a pörköltalaphoz tehetünk egy gerezd zúzott fokhagymát és egy kevés köményt is. A tejfölt helyettesíthetjük tejföl-tejszín keverékével, így krémesebb lesz a szaft.

https://receptneked.wps.hu/teszta/babos-sertesborda/