A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd másnap só nélkül feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük.
Közben a finomra aprított vöröshagymát zsírban megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és egy kevés vízzel gyorsan feleresztjük, hogy ne égjen meg. Beletesszük a felszeletelt sertésbordát, sózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Fedő alatt, időnként megrázogatva lassan puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a leszűrt főtt babot. Végül a tejföllel elkeverjük, és egyszer felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás
Forrón kínáljuk, spagettivel, friss kenyérrel vagy akár főtt burgonyával is nagyon finom.
Tipp
Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a pörköltalaphoz tehetünk egy gerezd zúzott fokhagymát és egy kevés köményt is. A tejfölt helyettesíthetjük tejföl-tejszín keverékével, így krémesebb lesz a szaft.