Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconös, hagymás krumpli lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • só
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg finomliszt

A mártogatóshoz

  • 4 dl joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 4 levél medvehagyma (elhagyható)
  • 0,5 szál póréhagyma
  • só
  • őrölt fekete bors

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A hagymákat apróra, a bacont pedig vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen krumplinyomón áttörjük.

A bacont serpenyőben kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd 2-3 percig együtt dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, majd ellapítjuk őket, és olajban kisütjük.

A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és borssal, és ezzel a hagymás joghurttal tálaljuk a lángosokat.

Készíthetjük maradék főtt krumpliból is, és adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is, ha valaki nem szereti vagy nem eheti a hagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/baconos-hagymas-krumpli-langos/