Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos,sonkás,paprikás langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál kacsazsír (vagy liba)
  • 2 kisebb burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor

A kenéshez

  • 3 dl tejföl
  • 6 gerezd fokhagyma

A feltéthez

  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sonka
  • 3 db piros kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Tészta

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még melegen krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a langyos vízben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A langyosra hűlt burgonyát a liszttel, joghurttal, zsírral, sóval és az élesztős vízzel összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Feltétek előkészítése

A bacont apró kockákra vágjuk. A sonkát felszeleteljük, a kápia paprikát felkockázzuk, a hegyes erős paprikát és az újhagymát vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Összeállítás

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, majd belenyomkodjuk a megkelt tésztát. Megkenjük fokhagymás tejföllel, és sorban rárakjuk a feltéteket: baconkockák, sonka, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika, végül a reszelt sajt.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30–35 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Melegen szeleteljük és tálaljuk.

Tipp

A langallót ízlés szerint variálhatjuk, készíthetjük például gombával vagy kolbásszal is. Ha kevésbé csípősen szeretnénk, a hegyes erős paprikát elhagyhatjuk vagy helyettesíthetjük kaliforniai paprikával.

https://receptneked.wps.hu/teszta/baconossonkaspaprikas-langallo/