Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bácskai húsos galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a húst, a lehéjazott paradicsomot meg a felszeletelt zöldpaprikát beletesszük, és sóval, borssal ízesítjük, egy kevés vízzel puhára pároljuk.

A lisztből a tojással, egy csipet sóval és vízzel könnyű galuskatésztát állítunk össze, de nem dolgozzuk ki, csak éppen összekeverjük, és lobogó sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk belőle.

Ha kifőtt, szűrőkanállal a megpárolt húsra szedjük, elkeverjük, az egészet átforrósítjuk, és a tejföllel leöntjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bacskai-husos-galuska/