Elkészítése
A héjában, sós vízben megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.
Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.
Nyújtsuk a tésztát vékonyra, kb fél cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).
A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora barátfülét szeretnénk, majd halmozzunk mindegyikre lekvárt és hajtsuk félbe. A széleit villával nyomkodjuk le, hogy ne folyjon ki a töltelék (ha van derelyevágó, nem kell a villával szöszmötölni, nekem sajnos nincs).
Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kész is van.
Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.









