Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barátfüle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • só

Továbbá

  • zsemlemorzsa
  • lekvár
  • vaníliás cukor (vagy porcukor)

Elkészítése

A héjában, sós vízben megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.

Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.

Nyújtsuk a tésztát vékonyra, kb fél cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).

A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora barátfülét szeretnénk, majd halmozzunk mindegyikre lekvárt és hajtsuk félbe. A széleit villával nyomkodjuk le, hogy ne folyjon ki a töltelék (ha van derelyevágó, nem kell a villával szöszmötölni, nekem sajnos nincs).

Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kész is van.

Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/baratfule/