Tészta elkészítése
A langyos tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk. A lisztbe sót keverünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. A tojásfehérjét félretesszük a tészta tetejének megkenéséhez. A vajat megolvasztjuk (ne legyen forró) és utólag dolgozzuk bele a tésztába, hogy puhább legyen. A tésztát 60 percig kelni hagyjuk.
Töltelék elkészítése
A vajon az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és kissé összepirítjuk, de nem barnára. Tejjel felengedjük, sűrű pépet készítünk belőle, mint a főzelék – ez a besamelmártás hagyma nélkül. Ízesítjük apróra vágott sonkával, sóval, borssal és szerecsendióval (ha nincs szerecsendió, anélkül is finom lesz). Sonka helyett használhatunk májat, májkrémet vagy felvágottat is.
Formázás és sütés
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 4 részre osztjuk, hogy téglalapokat kapjunk. A téglalapokat félbevágjuk, így háromszögeket kapunk. Megtöltjük a háromszögeket a töltelékkel, a széleit kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, majd félbehajtjuk. A széleket megnyomkodjuk, és a tetejét is megkenjük tojásfehérjével.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A már megsült háromszögeket fél órán belül a töltelék megpuhítja, nagyon finomak lesznek. Nálunk még melegen elfogy mind.