Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bermuda háromszög recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 2 csipet só
  • 0,5 csomag friss élesztő (2,5 dkg)

Töltelék

  • 5 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • sonka (vagy felvágott )
  • májkrém (vagy vagdalt )
  • só
  • bors
  • szerecsendió
Bermuda háromszög

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk. A lisztbe sót keverünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. A tojásfehérjét félretesszük a tészta tetejének megkenéséhez. A vajat megolvasztjuk (ne legyen forró) és utólag dolgozzuk bele a tésztába, hogy puhább legyen. A tésztát 60 percig kelni hagyjuk.

Töltelék elkészítése

A vajon az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és kissé összepirítjuk, de nem barnára. Tejjel felengedjük, sűrű pépet készítünk belőle, mint a főzelék – ez a besamelmártás hagyma nélkül. Ízesítjük apróra vágott sonkával, sóval, borssal és szerecsendióval (ha nincs szerecsendió, anélkül is finom lesz). Sonka helyett használhatunk májat, májkrémet vagy felvágottat is.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 4 részre osztjuk, hogy téglalapokat kapjunk. A téglalapokat félbevágjuk, így háromszögeket kapunk. Megtöltjük a háromszögeket a töltelékkel, a széleit kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, majd félbehajtjuk. A széleket megnyomkodjuk, és a tetejét is megkenjük tojásfehérjével.

200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A már megsült háromszögeket fél órán belül a töltelék megpuhítja, nagyon finomak lesznek. Nálunk még melegen elfogy mind.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bermuda-haromszog/