Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

BMV tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag tészta
  • 500 ml főzőtejszín
  • 4 fej gomba
  • 20 dkg bacon (De ízlése szerint mindenki azzal helyettesítheti amivel szeretné)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • olaj
BMV tészta

Elkészítése

A tésztát a szokásos módon készítjük el: forrásban lévő vízhez adunk egy kis sót és olajat, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük. Közben a bacont kevés olajon pirítjuk, míg aranybarnára sül. Ezalatt apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymákat pedig fokhagymanyomón áttörjük. Amikor a bacon megpirult, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és megpároljuk.

Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Friss gombát használok, de konzerv is megfelelhet, ha valaki azt szereti. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az 1 evőkanál lisztet, majd jól összekeverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és felöntjük tejszínnel. Ha valaki hígabb szószt szeretne, csökkentheti a liszt mennyiségét vagy vízzel hígíthatja a szószt.

A tejszínnel addig főzzük a szószt, amíg felforr, közben figyeljünk, hogy ne égjen le. Amikor kész, levesszük a tűzről, és a tésztára öntjük. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal, ami lehet trappista, gouda, edami vagy akár füstölt sajt is.

Sztori:

A “BMV” elnevezés nálunk a “Bele Minden Vacak” rövidítése, mert ezt a szószt tényleg mindig abból készítem, ami épp otthon van. Lehet hozzáadni sajtkrémet, paradicsomot vagy bármit, ami illik hozzá. Kezdők és tapasztalt háziasszonyok egyaránt elkészíthetik, mert ez a recept univerzális és mindig nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/bmv-teszta/