Elkészítése
A lisztet és a sót keverjük el egy tálban. Készítsünk egy kisebb mélyedést a lisztben, majd szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük rá a felmelegített tej felét és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat és dolgozzuk ki jól a tésztát a maradék tej hozzáadásával. A kidolgozott tésztánkba gyúrjuk bele a zsírt.
Tegyük félre a tésztánkat és meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük duplájára letakarva.
A megkelt tésztából lisztes kézzel vegyünk el egy darabot, majd hosszabb, kb 20 cm-es csíkot sodorjunk belőle, majd vágjuk félbe és kettős fonással tekerjük össze a két csíkot.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a copfokat.
Előmelegített sütőben 180 C°-on, 15-20 perc alatt süssük készre a tésztákat.
Amíg sülnek a tekercsek, addig a tejfölt keverjük ki a borssal.
A megsült és még forró tésztákat forgassuk bele a borsos tejfölbe. A tejfölbe forgatott, megsült fonatokat tegyük egy tálba egymás tetejére. Ha maradt tejföl, akkor öntsük a kalácsok tetejére.
Takarjuk le a kalácsokat 10-12 percre, hogy magukba szívhassák a borsos tejfölt.
Langyosan és hidegen is nagyon finom.

