Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 400 g darálthús 200 g gomba 150 g füstölt, főtt sonka 500 g paradicsom vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l) 1 cs makaróni vagy spagetti (500 g) 1 nagy fej hagyma néhány gerezd fokhagyma 150 g parmezán jellegű sajt reszelve só, bors szárított vagy friss bazsalikom oregánó petrezselyemzöld kevés olaj Elkészítése: A hagymát apróra, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g darálthús
  • 200 g gomba
  • 150 g füstölt, főtt sonka
  • 500 g paradicsom vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l)
  • 1 cs makaróni vagy spagetti (500 g)
  • 1 nagy fej hagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
  • só, bors
  • szárított vagy friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • kevés olaj


Elkészítése:

A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra, a gombát vékony szeletekre, a paradicsomot minél apróbbra vágom. A fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom.

Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a darálthúst, amit fehéredésig pirítok. A sonkát is hozzáteszem és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom és a gomba (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt).

Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá. Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek. Elég paradicsom és gomba van benne, ami levet enged.

A kész szószt a kifőtt tésztára halmozzuk. A legvégén még mehet rá egy kis aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt. A parmezán helyettesíthető más kemény sajttal.
[box style=”info”]Sokan nem tudják mi a különbség a bolognai spagetti, és a milánói makaróni közt. Mindkettő finom, de a bolognaiban nincs sonka, és gomba, a milánóiban pedig nincs darált hús. Ebben a hibrid receptben minden van, és mindenkinek ízlik, aki szereti az Olaszos ízeket.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is