Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lasagne-k

Bolognai lasagne

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet gyúródeszkára öntöm, közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a sóval felvert tojásokat és a víz felét. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal elkezdem egy ujjal összedolgozni a liszttel, figyelve, hogy a tojásos víz ne folyjon ki a deszkára. Ha szükséges, a megmaradt vizet apránként adagolom. Körülbelül negyed órán át gyúrom a tésztát, majd annyi részre osztom, ahány […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.16.

Tésztához

Raguhoz

Besamel-mártás

Elkészítése

A lisztet gyúródeszkára öntöm, közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a sóval felvert tojásokat és a víz felét. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal elkezdem egy ujjal összedolgozni a liszttel, figyelve, hogy a tojásos víz ne folyjon ki a deszkára. Ha szükséges, a megmaradt vizet apránként adagolom. Körülbelül negyed órán át gyúrom a tésztát, majd annyi részre osztom, ahány lapot szeretnék nyújtani belőle. Tetejüket kicsit megkenem olajjal, és letakarva 20 percig állni hagyom. Ezután egyesével méretre nyújtom és felvágom a lisztezett deszkán. A lasagne tésztát nem kell előfőzni sütés előtt.

Az apróra vágott hagymát, sárga- és fehérrépát olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a szintén apróra vágott szalonnát. Amikor a hagyma üveges, hozzáadom a darált húst, és addig főzöm, amíg puha nem lesz. Ezután hozzáöntöm a paradicsompürét, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok rá, és fűszerezem bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és majoránnával. Az egészet összerottyantom.

A besamelhez a margarint egy lábosban felolvasztom, meghintem liszttel, és összekeverem. Hozzáadok egy kevés tejet, csomómentesre keverem, majd folyamatosan adagolom a tejet, hogy a besamel ne legyen túl sűrű vagy túl híg. Mivel hűlés közben sűrűsödik, figyelek rá, hogy ne legyen túl kemény. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítem. Ez a mennyiség az alsó és felső lapra elég, de minden tésztalapra kenni kell belőle, így érdemes nagyobb adagot készíteni.

Amikor minden kész, kivajazom a tepsit, lefektetem az első tésztalapot, megkenem besamellel, majd raguval. Ízlés szerint szórhatok rá sajtot is. Ezt a rétegzést folytatom, amíg az utolsó tésztalap következik. Erre csak besamel és rengeteg reszelt sajt kerül. Kedves párom miatt a besamelt minimalizálom, de a ragu és sajt mennyiségét növelem.

A lasagnét 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm, de ez sütőnként eltérő lehet. Anyukám nem légkeveréses sütőjében 25-30 perc alatt is elkészül ugyanezen a hőfokon.

Sztori:

Ez apám kedvence, soha nem unja meg. Mióta először elkészítettem a saját készítésű tésztás lasagnét, azóta kizárólag így rendeli.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is