Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 500 g finomliszt
  • 325 ml langyos víz
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

Bolognai ragu

  • 500 g darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés olaj
  • 500 ml sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.

Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.

Addig elkészítjük a feltétet.

A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.

Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.

230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-pizza-2/