Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai ragu eredeti olasz recept alapján recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg szeletelt pancetta
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 rúd szárzeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 pohár száraz vörösbor
  • 1 pohár zsíros tej
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 70 dkg passzírozott paradicsom (kb)
  • bors

Elkészítése

A hagymát és a répát meghámozzuk, majd apróra vágjuk mindkettőt. A zellert megmossuk, majd azt is felkarikázzuk.

Egy nagyobb serpenyőben az olajat és a vajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, répát és a zellert, majd az egészet addig pirítjuk, amíg a répa a színét el nem veszíti.

Ekkor hozzáadjuk a pancettát és jól átpirítjuk. Mikor kissé összeesett a szalonna, akkor a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.

Ezután felöntjük a borral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Amikor már nem érződik az alkohol illata, akkor hozzáadjuk a tejet és elkezdjük főzni a ragut. Közben sózzuk és borsozzuk.

Felöntjük a ragut a paradicsommal és felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük. Közben, ha szükséges, akkor még kevés vízzel vagy paradicsommal még felöntjük, ha nagyon sűrű lenne a ragu.

A kész ragut kifőtt tagliatelle tésztával és parmezánnal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-ragu-alaprecept/