Elkészítése
A füstölt szalonnát kockára vágom, majd serpenyőben megpirítom. Ezután apróra vágott vöröshagymát adok hozzá, és addig fonnyasztom, amíg a hagyma üveges lesz. A darált húst hozzákeverem, sózom, borsozom, és fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát. A húst addig sütöm, amíg levet enged és megpuhul. Vizet nem adok hozzá, mert a hús elegendő levet ereszt.
Amikor a hús majdnem kész, hozzáadom az oregánót és a bazsalikomot, majd néhány percig tovább főzöm. Végül ráöntöm a paradicsompürét, és alaposan összefőzöm az egészet.
Közben kifőzöm a spagettit, majd a kész bolognait a tésztára szedem. Trappista sajtot reszelek rá, a tetejére ketchupot teszek, és bazsalikomlevéllel díszítem.
Ez a gyorsan elkészíthető, ízletes étel remek választás ebédre vagy vacsorára.
