Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg al dentére főzött spagetti
  • 50 dkg darált marhahús (setés, vagy csirkehússal is helyettesíthető)
  • vöröshagyma
  • apróra vágva
  • paradicsom
  • meghámozva
  • apróra vágva
  • fokhagyma
  • apróra vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • cukor
  • olíva olaj
  • parmezán sajt

Elkészítése

A vöröshagymát egy kis olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst addig kell pirítani, amíg kérges nem lesz. Ezt követően hozzáadhatjuk az alaphoz a paradicsomot, és a paradicsompürét, majd sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Párolás közben figyeljünk az ételre, ha kell öntsünk alá egy kis vizet. Ha a bolognai alap már majdnem kész, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldfűszereket. Cukrot csak akkor tegyünk a bolognai szószba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak érzenénk.

A kész bolognai szószt halmozzuk a frissen kifőtt tésztára, szórjuk meg parmezán sajttal, és már készen is vagyunk. 

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-spagetti-3/