Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor (elhagyható)
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 500 ml paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 csomag spagetti

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az oregánót, bazsalikomot és az apróra vágott vagy préselt fokhagymát (ha használunk).

Felöntjük a vörösborral, és néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután beleöntjük a paradicsomlevet, és lassú tűzön néhány percig főzzük a ragut.

Közben a spagetti tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a spagetti tetejére halmozzuk a bolognai ragut, és reszelt sajttal vagy parmezánnal szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-spagetti-4/