Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- só
- őrölt bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 kg sertéshús
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti (száraz)
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom, és az olajon kisütöm. Ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.
Hozzákeverem a darált húst, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
Fedő alatt 15-20 perc alatt készre párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem, és összeforralom.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Reszelt sajttal tálalom.