Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai spagetti gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti vagy makaróni tészta
  • 1 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál só
  • 0,5 liter sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom

A tetejére

  • reszelt sajt

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd leöblítjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst és fehéredésig sütjük.

Sózzuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot és a dobozt/üveget még nagyjából fél liter vízzel kiöblítjük és az öblítő vizet is hozzáöntöm.

Lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára pároljuk a húst (kb 15-20 perc), ha szükséges a vizet pótljuk alatta.

A legvégén hozzáadjuk a bazsalikomot és az oregánót. Összeforraljuk, megkóstoljuk és ha szükséges, adhatunk hozzá cukrot.

Ha véletlen túl híg lenne a mártás, vagy ha szaporítani szeretnék 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kevés vízben keverjünk csomómentesre és habarjuk be a mártást vele.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-spagetti-glutenmentesen/