Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai spagetti gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb)
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • 3 dl ketchup
  • 4 dl paradicsompüré
  • cukor, ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)


Előkészítés:

A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/bolognai-spagetti-gombaval/