Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borjúhús kelet ízeivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g borjúnyak
  • 1 darab félérett mangó
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 evőkanál sáfrány
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés chili
  • só
  • bors

Elkészítése

Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót. A fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.

Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkeverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet.

Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót, a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.

Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körettel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/borjuhus-kelet-izeivel/