Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós-darálthúsos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag tészta (pl. szarvacska, de lehet csavaros tészta is)
  • 1 kg darálthús
  • 1 kis csomag zöldborsó
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • oregánó
  • sajt
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika

Elkészítése

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, hogy ne legyen se száraz, se ragadós. Közben a darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felhevített zsiradékon, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst és a fűszereket, valamint a felaprított zöldpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha szeretnénk, a pörkölt vége felé borsót is hozzáadhatunk, hogy az csak a főzés végére puhuljon meg.

Amikor a pörkölt elkészült, egy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezni kezdjük az ételt. Először jön egy réteg főtt tészta, majd rákanalazzuk a pörköltet, reszelt sajttal megszórjuk, és tejföllel borítjuk. Ismételjük meg a rétegeket, amíg az összetevők elfogynak, a tetejére pedig sajt és tejföl kerüljön.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Egy kiadós és laktató fogás, ami mindig nagy sikert arat!

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/teszta/borsos-daralthusos-teszta/