Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundázott spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • olaj
  • vaj
  • só
  • 1 doboz kukorica

A mártáshoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsompüré
  • só
  • bors
  • oregánó
  • majoránna

Elkészítése

A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük a mártást. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Az egészet készre pároljuk nagyjából 15–20 perc alatt, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig együtt forraljuk.

Egy mély tepsit vajjal kikenünk, majd a kifőtt tészta felét az aljára terítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a reszelt sajt felével és a tejföllel. Csipet sóval és majoránnával ízesítjük, majd a keverék felét a tésztára simítjuk.

Ráöntjük a húsos mártást, megszórjuk kukoricával, majd a maradék tésztával lefedjük. A tetejét bekenjük a maradék tojásos-sajtos-tejfölös öntettel.

Megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel, végül a maradék reszelt sajttal is. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/teszta/bundazott-spagetti-2/