Elkészítése
Kovász készítése:
Keverjük össze a tejet a cukorral, az élesztővel és néhány evőkanál liszttel, hogy kovászt kapjunk. Tegyük meleg helyre.
Tészta összeállítása:
A főtt, áttört burgonyát keverjük össze a liszttel és egy kevés sóval. Adjuk hozzá a megkelt kovászt, majd annyi langyos vízzel vagy tejjel gyúrjuk össze, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.
Kelesztés:
Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd liszttel meghintve és ruhával letakarva hagyjuk megkelni, hogy háromszor akkora legyen, mint kelesztés előtt.
Formázás és pihentetés:
A megkelt tésztából olajos kézzel csípjünk ki nagyobb tojásnyi darabokat, majd helyezzük őket egy olajozott tálcára, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. Hagyjuk őket tovább kelni 10-15 percig. Közben forrósítsunk olajat.
Sütés:
A kis cipócskákat laposra húzzuk, majd süssük őket az olajban mindkét oldalukon arany barnára.

