Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Burgonyás lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kovász készítése: Keverjük össze a tejet a cukorral, az élesztővel és néhány evőkanál liszttel, hogy kovászt kapjunk. Tegyük meleg helyre. Tészta összeállítása: A főtt, áttört burgonyát keverjük össze a liszttel és egy kevés sóval. Adjuk hozzá a megkelt kovászt, majd annyi langyos vízzel vagy tejjel gyúrjuk össze, hogy egy félkemény tésztát kapjunk. Kelesztés: Alaposan dolgozzuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Kovász készítése:

Keverjük össze a tejet a cukorral, az élesztővel és néhány evőkanál liszttel, hogy kovászt kapjunk. Tegyük meleg helyre.

Tészta összeállítása:

A főtt, áttört burgonyát keverjük össze a liszttel és egy kevés sóval. Adjuk hozzá a megkelt kovászt, majd annyi langyos vízzel vagy tejjel gyúrjuk össze, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.

Kelesztés:

Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd liszttel meghintve és ruhával letakarva hagyjuk megkelni, hogy háromszor akkora legyen, mint kelesztés előtt.

Formázás és pihentetés:

A megkelt tésztából olajos kézzel csípjünk ki nagyobb tojásnyi darabokat, majd helyezzük őket egy olajozott tálcára, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. Hagyjuk őket tovább kelni 10-15 percig. Közben forrósítsunk olajat.

Sütés:

A kis cipócskákat laposra húzzuk, majd süssük őket az olajban mindkét oldalukon arany barnára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is