Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 20 dkg főtt, áttört burgonya 2 dkg friss élesztő 1 mk cukor 1 tk só Kb 2 dl langyos víz A sütéshez: 4 dl étolaj A tálaláshoz: tejföl reszelt sajt Elkészítése: Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 tk só
  • Kb 2 dl langyos víz

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt


Elkészítése:

Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.

Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.

Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.

A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.

Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.

Papírtörlőre szedjük.

Tálaljuk azzal, amit szeretünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is