Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 kiskanál só
  • csipet bors
  • csipet cukor
  • tej (az élesztőhöz )
  • olaj

Feltét

  • sajt
  • tejföl
Burgonyás lángos kép

Elkészítése

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/burgonyas-langos-3/