Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 25 dkg főtt burgonya
  • só
  • langyos tej
  • 3 dkg élesztő
Burgonyás lángos

Elkészítése

Kovász készítése:

Keverjük össze a tejet a cukorral, az élesztővel és néhány evőkanál liszttel, hogy kovászt kapjunk. Tegyük meleg helyre.

Tészta összeállítása:

A főtt, áttört burgonyát keverjük össze a liszttel és egy kevés sóval. Adjuk hozzá a megkelt kovászt, majd annyi langyos vízzel vagy tejjel gyúrjuk össze, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.

Kelesztés:

Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd liszttel meghintve és ruhával letakarva hagyjuk megkelni, hogy háromszor akkora legyen, mint kelesztés előtt.

Formázás és pihentetés:

A megkelt tésztából olajos kézzel csípjünk ki nagyobb tojásnyi darabokat, majd helyezzük őket egy olajozott tálcára, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. Hagyjuk őket tovább kelni 10-15 percig. Közben forrósítsunk olajat.

Sütés:

A kis cipócskákat laposra húzzuk, majd süssük őket az olajban mindkét oldalukon arany barnára.

https://receptneked.wps.hu/teszta/burgonyas-langos/