Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kenyérlángosok

Tészta félék receptjei

Burgonyás lepény paradicsomszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyás lepény paradicsomszósszal egy laktató és egyszerűen elkészíthető fogás. A krumplival dúsított, puha tészta és a fűszeres paradicsomszósz remekül kiegészítik egymást, reszelt sajttal megszórva pedig igazi házias étel lesz belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A megfőtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt a cukros, langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tejföllel, az olajjal és a burgonyával összegyúrjuk. Könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, és egy órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét vékonyan beolajozzuk, és lassú tűzön, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Paradicsomszósz elkészítése

A paradicsomokat meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy lábasban a zúzott fokhagymával, sóval és kevés cukorral főzni kezdjük, amíg besűrűsödik. A főzés végén friss bazsalikommal ízesítjük.

Tálalás

A langyosra hűlt lepényt felszeleteljük, a tetejére kanalazzuk a paradicsomszószt, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp

A paradicsomszószt gazdagíthatjuk oregánóval vagy kakukkfűvel is. A lepény feltétjeként használhatunk sült zöldségeket vagy sonkát, így tartalmasabbá válik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is