Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás lepény paradicsomszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 darab főtt burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

Paradicsomszósz

  • 8 közepes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • cukor
  • bazsalikom

Elkészítése

Tészta elkészítése

A megfőtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt a cukros, langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tejföllel, az olajjal és a burgonyával összegyúrjuk. Könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, és egy órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét vékonyan beolajozzuk, és lassú tűzön, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Paradicsomszósz elkészítése

A paradicsomokat meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy lábasban a zúzott fokhagymával, sóval és kevés cukorral főzni kezdjük, amíg besűrűsödik. A főzés végén friss bazsalikommal ízesítjük.

Tálalás

A langyosra hűlt lepényt felszeleteljük, a tetejére kanalazzuk a paradicsomszószt, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp

A paradicsomszószt gazdagíthatjuk oregánóval vagy kakukkfűvel is. A lepény feltétjeként használhatunk sült zöldségeket vagy sonkát, így tartalmasabbá válik.

https://receptneked.wps.hu/teszta/burgonyas-lepeny-paradicsomszosszal/