Elkészítése
Az áttört és kihűtött burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
A tésztából bő lisztezett deszkán egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk le. Ezeket a darabokat hosszú, vékony hengerré sodorjuk, majd éles késsel 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ezt a folyamatot a teljes tésztamennyiséggel megismételjük.
A kész nokedliket egyenként a sajtreszelő hátoldalára nyomjuk, hogy recés mintázatot kapjanak. Ez segít abban, hogy a szósz jobban megtapadjon rajtuk.
A nokedliket forró, sós vízben főzzük ki. Amikor a víz felszínére feljönnek, még körülbelül 1 percig főzzük őket, majd szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.
Tálaláshoz keverhetjük bolognai szósszal, olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal és reszelt parmezán sajttal. Mindhárom változat ízletes és gyorsan elkészíthető.
