Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Spagettik, makarónik

Tészta félék receptjei

Burgonyás nokedli – Gnocchi di patate

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az áttört és kihűtött burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztából bő lisztezett deszkán egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk le. Ezeket a darabokat hosszú, vékony hengerré sodorjuk, majd éles késsel 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ezt a folyamatot a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Az áttört és kihűtött burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztából bő lisztezett deszkán egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk le. Ezeket a darabokat hosszú, vékony hengerré sodorjuk, majd éles késsel 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ezt a folyamatot a teljes tésztamennyiséggel megismételjük.

A kész nokedliket egyenként a sajtreszelő hátoldalára nyomjuk, hogy recés mintázatot kapjanak. Ez segít abban, hogy a szósz jobban megtapadjon rajtuk.

A nokedliket forró, sós vízben főzzük ki. Amikor a víz felszínére feljönnek, még körülbelül 1 percig főzzük őket, majd szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.

Tálaláshoz keverhetjük bolognai szósszal, olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal és reszelt parmezán sajttal. Mindhárom változat ízletes és gyorsan elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is