Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás nokedli – Gnocchi di patate recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg főtt, áttört és kihűtött burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só

Elkészítése

Az áttört és kihűtött burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztából bő lisztezett deszkán egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk le. Ezeket a darabokat hosszú, vékony hengerré sodorjuk, majd éles késsel 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ezt a folyamatot a teljes tésztamennyiséggel megismételjük.

A kész nokedliket egyenként a sajtreszelő hátoldalára nyomjuk, hogy recés mintázatot kapjanak. Ez segít abban, hogy a szósz jobban megtapadjon rajtuk.

A nokedliket forró, sós vízben főzzük ki. Amikor a víz felszínére feljönnek, még körülbelül 1 percig főzzük őket, majd szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.

Tálaláshoz keverhetjük bolognai szósszal, olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal és reszelt parmezán sajttal. Mindhárom változat ízletes és gyorsan elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/teszta/burgonyas-nokedli-gnocchi-di-patate/