Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Calzone, avagy töltött pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A calzone, más néven töltött pizza, egy igazi olasz különlegesség. Lényege, hogy a pizzatésztát félbehajtva, batyu formában sütjük meg, így a töltelék szaftos és zamatos marad. Ez a változat sonkával, zöldségekkel, mozzarellával és friss bazsalikommal készül, de ízlés szerint bármilyen kedvenc alapanyaggal megtölthetjük.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az instant élesztőt. Langyos vízzel és az olívaolajjal sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Töltelék előkészítése

Az újhagymát és a kápiapaprikát vékony szeletekre vágjuk, a mozzarellát felszeleteljük, a fekete olívabogyót félbevágjuk. A sonkát előkészítjük, a friss bazsalikomleveleket megmossuk és leszárítjuk.

Összeállítás

A megkelt tésztát kettéosztjuk, és lisztezett felületen kerek lapokra nyújtjuk. A lapok egyik felét megkenjük paradicsomszósszal, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket. Erre kerülnek a hagyma, a paprika, a mozzarella, a bazsalikomlevelek és az olívabogyó. A tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket alaposan összenyomkodjuk és behajtjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

Sütés

A calzonét sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, még melegen megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk gombával, szalámival vagy akár spenóttal és ricottával is. Ha pikáns ízeket kedvelünk, tehetünk bele kevés csípős paprikát vagy chilit.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is