Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Calzone, avagy töltött pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • langyos víz
  • 1 csomag instant élesztő

A töltelékhez

  • paradicsomszósz
  • újhagyma
  • kápia paprika
  • mozzarella
  • sonka
  • bazsalikomlevél
  • fekete olívabogyó

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az instant élesztőt. Langyos vízzel és az olívaolajjal sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Töltelék előkészítése

Az újhagymát és a kápiapaprikát vékony szeletekre vágjuk, a mozzarellát felszeleteljük, a fekete olívabogyót félbevágjuk. A sonkát előkészítjük, a friss bazsalikomleveleket megmossuk és leszárítjuk.

Összeállítás

A megkelt tésztát kettéosztjuk, és lisztezett felületen kerek lapokra nyújtjuk. A lapok egyik felét megkenjük paradicsomszósszal, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket. Erre kerülnek a hagyma, a paprika, a mozzarella, a bazsalikomlevelek és az olívabogyó. A tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket alaposan összenyomkodjuk és behajtjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

Sütés

A calzonét sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, még melegen megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk gombával, szalámival vagy akár spenóttal és ricottával is. Ha pikáns ízeket kedvelünk, tehetünk bele kevés csípős paprikát vagy chilit.

https://receptneked.wps.hu/teszta/calzone-avagy-toltott-pizza/