Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta:  kg liszt 1 kocka élesztő 1 dl tej 4 dl langyos víz 5 ek olaj 1 ek só cukor az élesztő felfuttatásához Töltelék: 1 nagy dobozos tejföl 4-5 duci gerezd fokhagyma só ízlés szerint 1 közepes fej lilahagyma 1 nagyobb hegyes erős paprika 250 g kockázott bacon szeletelt házi kolbász (opcionális) ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
minivegh
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  •  kg liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 1 dl tej
  • 4 dl langyos víz
  • 5 ek olaj
  • 1 ek só
  • cukor az élesztő felfuttatásához

Töltelék:

  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 4-5 duci gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 nagyobb hegyes erős paprika
  • 250 g kockázott bacon
  • szeletelt házi kolbász (opcionális)
  • ízlés szerint sajt
  • 1 konzerv csemege kukorica

A kenéshez:

  • 2 db tojássárgája


Elkészítése:

A tészta előkészítése:

A tejet kéz melegre melegítjük, beletesszük a cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a liszttel elkeverjük a sót és kimérjük a többi hozzávalót a tésztához, majd a liszt közepébe egy mélyedést formázunk.

A felfutott élesztőt beleöntjük a kis mélyedésbe, kimérjük hozzá az olajat, majd beleöntjük a 4 dl langyos vizet és jó alaposan összegyúrjuk.

Amint ez megvan meleg helyre letakarva félrerakjuk és 1 óra alatt megkelesztjük.

Amíg kel a tészta, addig előkészítjük a tölteléknek valót.

A töltelék elkészítése:

A tejfölhöz hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, majd félretesszük, hogy picit összeérjenek az ízek.

A sajtot, lilahagymát felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük. (Én a kis szeleteket még 4 darabra vágtam, így egészen picike kolbászdarabkákat kaptam.)

A paprikát felszeleteljük, a vége felé a szeleteket félbe vágjuk.

Összeállítás:

Amint megkelt a tészta, 5 db részre osztjuk. Kiveszünk egyet, a többit félrerakjuk.

Kinyújtjuk szép vékonyan kör alakúra, majd megkenjük az egészet a fokhagymás tejföllel úgy, hogy a széleken körülbelül 1 cm helyet hagyjunk.

Megszórjuk a felét a feltéttel, ráhajtjuk a másik felét és egy villa segítségével szépen lezárjuk a széleit, lekenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk a tetejét.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

[box style=”info”]Ebből az adagból az 5 darab kiscipóból igen emberes adag jön ki. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, megtölthetjük akár rendes pizzafeltéttel is.

A tetejére a tojáson kívül rakhatunk még sajtot is. A tészta tökéletes hagyományos pizzatésztának, akkor sima olaj helyett olíva olajat használok és szoktam a tésztájába rakni még oregánót meg bazsalikomot is.

Ekkora mennyiségű tészta 2 db nagy normál pizzának elég.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
minivegh
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is