Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Calzone teljeskiőrlésű lisztből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg teljes kiörlésű liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • só
  • 25 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál nádcukor
  • 2 darab paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg olívabogyó
  • 15 dkg szalámi
  • 0,5 csomag mozzarella
  • bazsalikom
  • oregánó
  • reszelt sajt

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd egy kis edényben meglangyosítjuk a tejet, belekeverjük a cukrot és egy kiskanál lisztet, végül belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, a bazsalikomos, sós liszthez adjuk, majd a maradék langyos tejjel alaposan bedagasztjuk, és fél órát kelni hagyjuk. A tetejét egy kevés olívaolajjal megkenjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, felére elosztjuk a paradicsomos alapot: a paradicsomot előzőleg meghámozzuk, majd kis lángon a fűszerekkel kissé megfuttatjuk. Amikor összeesett, sózzuk, borsozzuk, és a tésztára simítjuk. Erre kerülnek a feltétek, majd a reszelt sajt. A tészta üres felét ráhajtjuk, a szélét villával lenyomkodjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/calzone-teljeskiorlesu-lisztbol/