A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényt és a további hozzávalókat, majd felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt takaréklángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!
Félretesszük, hogy kicsit hűljön.
A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percig, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, majd végül felforraljuk.
Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is, majd simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Ezután a sajtszósz egyik beleöntjük és elsimítjuk az alján.
A bolognese tölteléket nagyobb lyukú habzsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit.
A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét. Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt világos színűre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!