Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cannelloni bolognese recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 25 dkg cannelloni tészta
  • 1 evőkanál olaj

Bolognese töltelékhez:

  • 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (vagy 4 darab friss)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 kávéskanál bazsalikom (vagy 5-6 db friss levél apróra vágva)
  • 1 kávéskanál oregánó (vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva)
  • 1 evőkanál szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • csipet chilipehely
  • 1 teáskanál barna cukor

Sajtszószhoz:

  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • só
  • bors
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg sajt

Tetejére:

  • 2 darab paradicsom
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.

A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényt és a további hozzávalókat, majd felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt takaréklángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!

Félretesszük, hogy kicsit hűljön.

A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percig, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, majd végül felforraljuk.

Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is, majd simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Ezután a sajtszósz egyik beleöntjük és elsimítjuk az alján.

A bolognese tölteléket nagyobb lyukú habzsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit.

A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét. Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt világos színűre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/cannelloni-bolognese/