Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Carbonara, ahogy én készítem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg sonka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg parmezán
  • 1 csomag spagetti

Elkészítése

Az apróra vágott bacont, vagy császárszalonnát és a sonkát, a vajon ropogósra pirítom. A tojásokat felverem, hozzákeverem a lereszelt parmezán sajtot és a tejszínt.

Fűszerezem, a sóval óvatosan, mert a császárszalonna is sós.

Belekeverem a megpirított szalonnát és bacont, majd a meleg, leszűrt tésztával, gyorsan összekeverjük, így a tojások megfőnek benne. Tálalásnál reszelhetünk rá parmezánt, vagy trappista sajtot is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/carbonara-ahogy-en-keszitem/