Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A carbonara spagetti egy klasszikus olasz tésztaétel, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis nagyon ízletes. A ropogós szalonna, a parmezán és a tojásos krém tökéletesen bevonja a spagettit, így krémes és laktató fogás lesz belőle. Gyors vacsorának vagy hétvégi ebédnek is kitűnő választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Szalonna és tészta

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a szalonnához keverjük.

Szósz elkészítése

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a reszelt parmezánt és frissen őrölt borsot. A szalonnás spagettit levesszük a tűzről, majd összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Fontos, hogy a tojás ne süljön meg, hanem selymes szószt alkosson, ami bevonja a tésztát. Ha szükséges, a spagetti főzőlevével hígíthatjuk.

Tálalás

Az elkészült carbonarát még egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha krémesebb állagot szeretnénk, csak a tojások sárgáját használjuk. Egy kevés pecorino sajttal keverve még eredetibb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is