Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Carbonara spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 3 db tojás
  • 6 dkg parmezán
  • 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • őrölt bors

Elkészítése

Szalonna és tészta

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a szalonnához keverjük.

Szósz elkészítése

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a reszelt parmezánt és frissen őrölt borsot. A szalonnás spagettit levesszük a tűzről, majd összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Fontos, hogy a tojás ne süljön meg, hanem selymes szószt alkosson, ami bevonja a tésztát. Ha szükséges, a spagetti főzőlevével hígíthatjuk.

Tálalás

Az elkészült carbonarát még egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha krémesebb állagot szeretnénk, csak a tojások sárgáját használjuk. Egy kevés pecorino sajttal keverve még eredetibb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/carbonara-spagetti/